Geschiedenis Geschiedenis

Op 16 december 1928 is de voormalige kerk, gelegen aan de Prinsengracht gesticht onder de naam ‘De Gereformeerde Kerk van Ameide’. Kort daarna, op 24 december van hetzelfde jaar, werden drie architecten gevraagd om een ontwerp te maken voor een kerkgebouw. Op 29 april 1929 kreeg de heer H.J. van der Meulen opdracht om bestek en tekeningen hiervoor te vervaardigen. Bijna anderhalf jaar later, op 6 augustus 1930 volgde de ingebruikname van de kerk.
De totale kosten bedroegen circa f 5.500,- (2.500 euro). In 1959 volgde een renovatie. Door ruimtegebrek werd in 1968 een jeugdhonk aangebouwd.

De Gereformeerde Kerk van Ameide telde toen 208 leden. Vier jaar later bleek de kerk opnieuw te klein en werd besloten tot een grondige renovatie. 1979 is het jaar waarin de belangrijke beslissing genomen werd een nieuwe kerk te bouwen. Het aantal leden van dat jaar bedroeg 271. De oude kerk werd verkocht aan de burgerlijke gemeente van Ameide en werd lange tijd gebruikt als bibliotheek. Tegenwoordig is er een woning in gevestigd
 
De nieuwe kerk, de Sionkerk, gelegen schuin tegenover de oude kerk, is op 29 april 1981 in gebruik genomen. Twintig jaar later, op 19 mei 2001, is de Sionkerk na een grondige verbouwing heropend. De hal is vergroot en er zijn een aantal nevenruimten bijgebouwd. Met een ledental van 475 was er vooral een grote behoefte aan meerdere functionele nevenruimten in de kerk. De archtitect van de kerk, dhr. W. de Jong, heeft er een fraai geheel van gemaakt.
lees meer »
 
Voorgangers Voorgangers
lees meer »