Kindernevendienst

 • Kindernevendienst januari 2020: Een nieuwe start
  In de maand januari zullen we een vervolg geven aan het project ‘Tel je mee?’. Na de geboorte van Jezus is er voor ons allemaal een nieuwe start. We hebben gezien dat niemand zich kon houden aan de 10 geboden, maar dat door Jezus deze voor ons allemaal vervuld zijn.
  Het thema voor deze maand is ‘Een nieuwe start’.
  Het projectlied is: Opnieuw, alweer. (Kidsopwekking 296)
  Gedurende de 4 weken gaan we ons bezig houden met alles wat voor de kinderen te maken heeft met een nieuwe start. Hierbij zal tijdens de eerste zondag de link worden gelegd met het voorgaande thema en wat de geboorte van Jezus met een nieuwe start te maken heeft.  Vanaf april 2016 werken we met de kindernevendienst thematisch tijdens het eigen moment met de kinderen binnen de kerkdienst. Het voordeel hiervan is dat per thema keuzes gemaakt kunnen worden om integraal te werken en zo ook de overige kind- en jeugdgerichte diensten meer kader en inhoud te kunnen geven.  Gedurende enkele weken wordt gewerkt aan een thema met eindproduct.

  Meewerken aan de projecten?

  We werken met wisselende werkgroepen die één thema intensief uitwerken, maar die vervolgens het stokje weer overdragen aan een volgende groep. Dit betekent dat je niet voor jaren vastzit aan een commissie, maar dat je maar twee maanden je in hoeft te zetten voor onze kinderen! Enthousiast geworden? Voor vragen of aanmelden kun je terecht bij Marleen van der Neut (marleenvanderneut@sionkerkameide.nl).