Avondmaalscollecte

  • Zondag 10 december mogen we weer met elkaar het Heilig Avondmaal vieren. De diaconie heeft deze keer de Stichting Ouderenzorg Moldavie (SOM) gekozen als doel voor de Avondmaalscollecte. Moldavie is het armste land van Europa en ongeveer 80% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Vooral voor de ouderen is het leven zwaar. Ze wonen in oude vervallen huisjes, vaak zonder elektriciteit ,verwarming  en stromend water.
    Veel jongeren trekken weg naar het rijke West-Europa om er te werken, zodat de ouderen vaak aan hun lot worden overgelaten. Zeker nu de winter er weer aan komt (die in Oost-Europa lang en streng is!) is hulp hard nodig. SOM geeft deze hulp aan de ouderen in Moldavie  die maar op een afstand van  3 uur vliegen van ons wonen….
    Zie voor meer informatie  http://www.ouderenzorgmoldavie.nl/ouderen-in-moldavie/